onsdag 9 oktober 2013

En prickig gardinstång


Det här är mitt första blogginlägg ever. I min blogg där jag tänkt visa mina pysselprojekt och säkert skriva en hel del annat om livet och världen. Jag börjar med en gardinstång.

Jag har pimpat gardinstången i rummet som numera är lek- och pysselrum. Jag behövde få in lite färg för att liva upp hyresrättens vita väggar i lekrummet. Och hur gör man det? Med en prickig gardinstång!
 
Det är en vanlig ikeagardinstång som jag tejpade fast i rätt längd så den inte skulle ändra längd under arbetet. Jag tog ett röd-och-vit-prickigt tyg som jag hade i mina gömmor och rev i ungefär 3 cm breda remsor. Sedan lindade jag helt enkelt tyget kring stången och fäste i båda ändar med tejp. Det gör det lätt att ta bort och förändra den dagen jag inte längre vill ha en prickig gardinstång.
 


Tejpen doldes med röda sidenrosetter i bägge ändar.
På loppis har jag köpt ett gäng gardinringar för 50 öre styck som ska spraymålas röda. Så kanske kommer det upp gardiner så småningom. Just nu hänger där en girlang med solcellsstyrda olikfärgade lampor som min dotter tycker är väldigt festligt (...och jag med så klart).

 
Till vänster om gardinstången hänger mitt nyligen avslutade vimpelprojekt som påbörjades för några år sedan. Jag har länge tänkt sy vimplar och helt plötsligt för några veckor sedan hittade jag ett påbörjat vimpelprojekt i en kasse som jag helt glömt bort. Det var bara att börja där jag slutade. Det är väldigt ambitiösa vimplar. Dubbelsidiga och varenda sida på varenda vimpel är sicksackad. Men bra blev det.
 

2 kommentarer:

  1. Va roligt att du startat en blogg syster yster. Jag kommenterade från mobilen men det verkade inte nå fram här.

    SvaraRadera
  2. Den här bloggen ska jag nog följa... :D

    SvaraRadera