tisdag 29 oktober 2013

Tygspill

Just nu håller jag på med ett lapptäcke. Det är ett bra sätt att använda gamla tygrester.Men det blir alltid lite bitar över ändå. Små oregelbundna tygbitar som man till slut måste slänga. Små tygbitar och trådar.


Det här är ju material man skulle kunna använda, som fyllnadsmaterial till exempel. Men någonstans måste man ju kunna förvara det. Så jag sydde en tygspillspåse. Jag tog en gammal kjol och sydde ihop nederkanten så det blev som en gympapåse.Bytte ut det slitna gummibandet mot ett vävt band jag fått av en dam när jag jobbade på hemtjänsten en gång i tiden.


Och hängde den i ett hörn av pysselrummet.Där samlar jag nu gammalt tygspill, trådbitar och de där garnstumparna som blir över när min dotter övar sig på att klippa och som ligger överallt på golvet.Jag tänker också samla gamla utslitna och trasiga kläder däri. De där som man varken kan skänka vidare eller använda materialet i. Det här blir en liten minskning av mitt avfall men jag påverkar inte några stora poster som blöjor, hushållspapper eller matavfall. Men många bäckar små. Och faktum är att genomsnittssvensken slänger 8 kg kläder per år i soporna.


2 kommentarer:

  1. Jag har också tänkt på det där med trasiga kläder, senast igår. Men Christers gamla skjorta som gick att smula sönder till slut fick ändå åka i soporna. :)

    SvaraRadera
  2. Bra idé att spara och återanvända! Bara det där med att ha förvaringsutrymme som är en liten utmaning i en etta..

    SvaraRadera